Ce trebuie sa stii cand alegi termopanele?

Nu mai e de mult timp un secret faptul ca termopanele sunt o alegere mult mai buna din orice punct de vedere. Ferestrele cu tamplarie din lemn au o durata de utilizare mult mai scurta, au nevoie de intretinere speciala, se strica mult mai usor si lista poate continua. Chiar si la alegerea termopanelor trebuie insa sa fii atent. La care dintre aspecte trebuie sa acorzi o atentie sporita? Incerc sa iti explic in continuare.

Alege acel tip de fereastra de care ai nevoie

Nimeni nu poate cunoaste acest aspect mai bine decat tine. Exista camere la care vei avea nevoie de un anume tip de deschidere, de o dimensiune mai mare sau mai mica etc.

Spre exemplu, geamurile fixe le vei folosi acolo unde nu vei avea nevoie decat de putina lumina naturala, si nu neaparat de posibilitatea de deschidere. Acesta poate fi cazul unei debarale, a unui garaj sau a oricarui alt spatiu de acest tip. Totusi, la aceste geamuri fixe va trebui sa ai in vedere si posibilitatea de a le curata, motiv pentru care nu iti recomand sa le instalezi daca nu vor fi suficient de accesibile pentru spalare.

Pe de alta parte, in camerele in care trebuie sa aerisesti, vei alege ferestre termopan cu deschidere normala, cu deschidere pe verticala sau chiar o combinatie a acestor doua sisteme de deschidere.

Calitate inainte de toate!

Indiferent daca stai la casa sau la apartament, trebuie sa alegi termopane de calitate. Iti recomand firme precum Rehau, Salamander, Gealan sau Veka, despre care sigur ai auzit la randul tau. Nu trebuie sa te zgarcesti alegand firme necunoscute, pentru ca mai tarziu e posibil sa regreti.

Au existat numeroase cazuri in care geamurile de calitate indoielnica au inceput sa faca probleme proprietarilor dupa un timp. Din diverse motive se forma condens si igrasie, feroneria ceda mult prea rapid, inchiderea nu se mai realiza corespunzator dupa o vreme, sau pur si simplu respectivele geamuri nu mai etansau deloc bine. Nu vrei sa te afli intr-o astfel de situatie, asadar alege calitatea.

Alege cu grija firma care iti monteaza ferestrele Imagini pentru http://www.reparatii-termopane.net

Si in acest caz trebuie sa te bazezi pe calitate, dar pe calitatea serviciilor. Asigura-te ca firma la care apelezi are o experienta vasta in domeniu, ca este cunoscuta pe piata si ca are recomandari bune. Poti face asta cautand pur si simplu pe internet pareri despre diverse astfel de societati.

In cazul in care vei alege gresit firma, din nou poti avea parte de surprize. Montajul incorect iti poate aduce aceleasi probleme precum cele de mai sus. E vorba despre etanseitate, formarea condensului si toate celelalte.

De asemenea, asigura-te ca alegi o firma care ofera si garantia lucrarilor, sau chiar si reparatii post-garantie. Experienta isi spune din nou cuvantul in acest caz, pentru ca sigur nu vrei sa patesti ca mine. Am apelat din dorinta de a economisi la o firma ce avea cele mai mici preturi la montaj. Surpriza mea a fost ca dupa 5 luni acea firma nu mai exista, si a trebuit sa apelez la o alta pentru a regla termopanele si a schimba cateva elemente de feronerie. Din pacate, a trebuit sa invat din propriile greseli pentru a scrie acest articol. Totusi, am reusit sa gasesc si specialistii pe care ii cautam, tot online. E vorba despre site-ul www.reparatii-termopane.net, pe care vi-l recomand in orice problema legata de montajul, intretinerea sau reparatiile la geamurile termopan.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.