De la inregistrare domenii RO pana la promovare – tot ce trebuie sa stii despre un site

 

Poate ca ai o idee de site si vrei sa o pui si in aplicare. Te gandesti ca afacerea ar putea avea succes, insa daca te afli la primul proiect de acest tip, nu prea stii de unde sa incepi. In cele ce urmeaza iti voi oferi cateva recomandari cu privire la tot ceea ce inseamna realizarea unui site.

Alege un nume de domeniu potrivit înregistrare domenii .ro .com .org etc

Primul si cel mai important lucru este sa alegi numele de domeniu potrivit. Va trebui sa fie ceva suficient de scurt pentru a putea fi memorat usor, un nume de domeniu care sa aduca un avantaj si in ceea ce priveste motoarele de cautare, dar care sa includa si cuvinte cheie reprezentative pentru afacerea ta.

Daca te-ai hotarat asupra numelui de domeniu, nu mai ramane decat sa cauti inregistrare domenii RO – fie ca alegi direct serviciile Rotld sau ale unui alt furnizor.

Cauta serviciul de gazduire potrivit

Dupa ce ai trecut de pasul cu inregistrare domenii RO, urmeaza sa gasesti furnizorul de hosting. Poti sari chiar primul pas cu inregistrarea domeniului, intrucat majoritatea firmelor ce ofera gazduire web iti vor putea facilita si inregistrarea domeniului.

Cu privire la hosting, gandeste-te foarte bine ce alegi. Rezultatele site-ului tau vor fi influentate in mod direct de calitatea gazduirii. Va trebui sa tii cont de uptime-ul garantat, de suportul tehnic, de eventualele limitari de banda, de securitatea datelor, dar si de pretul pachetelor de servicii de gazduire pentru a putea face alegerea potrivita.

Ce trebuie sa ai in vedere pentru partea de web design?

Ai facut deja primii pasi – ai trecut de inregistrare domenii RO si ai ales si firma de gazduire – iar acum urmeaza constructia efectiva a site-ului.

Inainte de a trece efectiv la treaba, iti recomand sa te documentezi. Daca nu esti suficient de pregatit pentru a realiza singur site-ul, apeleaza la un freelancer sau la o firma specializata pe web design. Totusi, va trebui sa ai in minte macar ceea ce iti doresti de la site, ce tip de site va fi, cat de mare este bugetul pe care il poti aloca pentru realizarea lui si asa mai departe.

Monitorizare si promovare

Ideea de afaceri este deja pusa in practica, daca ai ajuns in acest punct. Ai site-ul realizat, domeniul si hostingul platit – nu mai urmeaza decat partea de monitorizare si promovare.

Pentru asta, indicat ar fi sa te interesezi despre tot ceea ce inseamna SEO, web analytics si strategii de promovare online.

Toate aceste elemente iti vor oferi posibilitatea de a verifica oricand statistici despre site si de a interveni acolo unde este cazul. Va trebui sa apelezi din nou la o firma cu experienta in acest domeniu, in cazul in care anumite aspecte te depasesc. E vorba despre optimizare on-page si off-page, de content writing, link building – daca toti acesti termeni iti ridica semne de intrebare, mai indicat este sa alegi o firma profesionista.

Daca ai parcurs toti pasii, de la inregistrare domenii RO pana la gazduire, web design si mai apoi promovare, nu mai ramane decat sa te bucuri de rezultatele pe care le va aduce site-ul tau, ideea ta de afaceri pe care ai ales sa o pui in aplicare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.