Ce sa faci cand nu etanseaza perfect termopanele? Sfaturi pentru reglajul usilor si ferestrelor

Usile si ferestrele din termopan nu mai sunt demult un moft. De fapt, acestea sunt absolut necesare, mai ales pentru a proteja locuintele si cladirile de temperaturile prea ridicate din timpul verii sau de cele foarte scazute din timpul iernii. Din pacate, nu toti producatorii pun accent pe calitate si lucrul asta este destul de evident. Fie ca problemele apar de la inceputul folosirii lor sau dupa un anumit timp, trebuie sa cauti o solutie si trebuie sa faci asta cat mai repede cu putinta.

Una dintre problemele cu care se confrunta majoritatea celor care au termopane este legata de etansarea incorecta, sub indelung cunoscuta forma de „curent in casa”. Nu ai cum sa nu simti aerul rece, mai ales cand treci prin zona ferestrelor si a usilor. Chiar daca platesti mai multi bani pentru aceste sisteme, exista riscul sa se intample asta, deci nu este ceva care tine neaparat de tine.

Ce poti face atunci cand sesizezi aceasta problema la termopane?

Nu stiu daca ai auzit de UltraPVC Romania pana acum. Este un service care isi promoveaza serviciile si in mediul online, loc de unde am aflat o multime de lucruri interesante despre cum iti poti repara termopanele fara prea mare tam-tam.

Acest service de termopane m-a ajutat sa remediez problema curentilor de aer, care deja devenise insuportabila. Prima veste buna pe care am primit-o a fost ca noile sisteme de tamplarie pot fi reparate si reglate, eliminand astfel orice deficiente legate de patrunderea curentului nedorit in casa.

Vreau sa iti impartasesc si tie cateva informatii despre cum poti face asta. Asadar, in primul rand trebuie sa urmaresti toate locurile prin care patrunde vantul in casa si sa te ocupi de acesta problema ca la carte. Cum poti face asta? Problema porneste de la balamale sau de la feronerie. Orice termopan contine aceste componente, deci le vei gasi atat la ferestrele normale, cat si la usile de balcon sau de alte feluri.

Toate au aceeasi feronerie si balamale, deci trebuie sa efectuezi aceleasi reglaje pentru ca nu exista decat cateva tehnici. Rezultatul final trebuie sa fie intotdeauna acelasi: imposibilitatea de patrundere a vantului sau a aerului nedorit in interior.

  • Balamaua de jos si cea de sus

Atunci cand simti curent pe la balamaua de jos, trebuie sa ajungi la suruburile de reglaj pentru a repara problema. Ca sa faci asta, trebuie sa demontezi capacele cu care sunt mascate. Apoi nu ai altceva de facut decat sa remediezi problemele de etansare, prin actionarea surubului de presiune al garniturii. Ai grija sa nu strangi prea tare pentru ca garnitura sa se poata inchide pe toc.

Daca manerul agata si nu mai poti inchide cum trebuie fereastra, trebuie sa actionezi reglajul pe orizontala. Asta te va ajuta sa apropii fereastra de toc si sa stopezi definitiv orice problema nedorita. Prin reglajele pe care le aduci balamalei de jos, vei regla si probleme intalnite la cea de sus.

  • Presiunea de pe garnitura

Piesele care actioneaza in inchiderea pe toc a cervecelei au rol dublu. Acesta inchid si dozeaza forta de presiune care se exercita asupra garniturii. Cu cat aceasta presiune este mai mare, cu atat manerul va fi actionat mai greu. Asta este un lucru bun pentru ca astfel are loc o mai buna izolare, deci va fi impiedicata patrundere curentilor. Urmareste placutele metalice de pe toc pentru a identifica mai usor piesele de reglaj de presiune.

Daca vei aplica corect aceste tehnici este imposibil sa nu reusesti sa remediezi problemele legate de patrunderea aerului pe la termopane. Trebuie doar sa efectuezi aceste tehnici cu responsabilitate.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.