Cele mai frecvente mituri privind cresterea masei musculare

 

In domeniul body-building-ului sau a culturismului, persoanele doritoare de cresterea masei musculare tind sa fie usor influentabile de tot felul de mituri, in loc sa isi adune cat mai multe surse credibile si sigure de informatii.

Pentru a evita orice greseli de acest gen, este important sa fim capabili sa facem diferenta dintre mit si realitate, asadar in cele ce urmeaza va vom prezenta cele mai frecvente mituri din lumea culturismului:

#1. Cu cat se practica exercitii cardio mai epuizante, cu atat cresterea masei musculare este mult mai rapida

Este bine cunoscut faptul ca antrenamentele pe intervale, mai precis cele cardio HIIT (denumirea integrala fiind Hight Intensity Interval Training) sunt adoptate de marea majoritate a persoanelor interesate de a creste in masa musculara, insa frecvent este posibil ca scopul avut in vedere sa fie incurcat de aceasta maniera de antrenare. Astfel, daca va axati numai pe aceasta categorie de antrenament, atunci riscati ca organismul sa activeze enzime AMPK, ceea ce afecteaza si inhiba procesul de hipertrofie.

#2. Mai multe mese pe zi se traduc cu o crestere accentuata a masei musculare

Bineinteles, atunci cand organismul este supus unui efort fizic intens nu se consuma doar proteinele din corp, ci prin aceasta este afectat si nivelul de energie. De asemenea, regimul alimentar nu este suficient pentru a asigura necesarul proteic al scopului de crestere a masei musculare. Totusi, mai multe mese pe zi, sau mai precis daca veti manca la fiecare doua ore nu este decat o greseala ce poate sa conduca la impiedicarea celulelor musculare de a mai raspunde la stimulul aminoacizilor.

Totodata, puteti avea in vedere suplimentarea din punct de vedere proteic cu ajutorul produselor special create in acest sens. De exemplu, un site specalizat in suplimente nutritive este sci-mx.ro, unde veti gasi exact mana de ajutor pentru a creste masa musculara. Cele mai recomandate produse ale acestui furnizor de top sunt: Omni MX Hardcore, X-Plode Hardcore, dar si celelalte din sectiunea „masa musculara”.

#3. Greutatile prea mari nu favorizeaza cresterea musculara

In mod cert, orice persoana care este interesata de cresterea masei musculare si se dedica cu adevarat acestui obiectiv este pe deplin constienta ca masa musculara este dezvoltata prin supunerea tesuturilor musculare interactiunii cu un anumit grad de efort. Intretinerea procesului de hipertrofie musculara, mai precis de cresterea unor noi fibre musculare, se desfasoara prin intermediul cresterii intr-o maniera progresiv a greutatii ganterelor sau halterelor.

#4. Consumul de carbohidrati duce la ingrasare si nu la crestere a masei musculare

Atunci cand vine vorba de cresterea masei musculare, este indicat, dupa cum am mentionat anterior, sa se apeleze la exercitii intense, dar si la ridicarea greutatilor in mod progresiv. Toate acestea necesita un anumit grad de energie, insa fara carbohidrati nimic nu este posibil, procesul de crestere a muschilor fiind considerabil incetinit.

#5. Renuntarea la genoflexiuni si orientarea pe extensii ale piciorului este un procedeu cu mult mai sigur in antrenamente

Fiecare persoana trebuie sa ia in calcul depunerea activitatii in functie de propriile sale nevoi, dar si capacitati de suportare a efortului. De asemenea, in ceea ce priveste mitul de mai sus, cei care isi doresc sa practice exercitii fizice cu scopul de a creste in masa musculara trebuie sa detina controlul prin informarea suficienta privind seriile de exercitii ce trebuie facute.

 

In orice sport apar diverse mituri, insa important pentru cei care isi doresc cu adevarat sa aiba corpul mult visat este sa fie stapani pe sine, dedicati scopului lor principal si mai ales sa respecte recomandarile antrenorilor si ale medicilor specialisti. De asemenea, atunci cand detii suficiente informatii corecte despre un domeniu care te pasioneaza, miturile sunt imposibil sa te mai influenteze in activitatea desfasurata, acesta fiind si cazul cresterii masei musculare.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.