De ce este bine sa consumi ceai si vara?

 Multi au perceptia gresita ca ceaiul este o bautura care se consuma numai sau mai ales in anotimpul friguros. Este adevarat ca atunci corpul simte mai mult nevoia de a se incalzi cu o bautura fierbinte, insa asta nu inseamna ca pe timp de vara trebuie sa scoatem ceaiul din consum.

De fapt, exista anumite sortimente de ceaiuri care pot fi consumate mai ales in sezonul calduros, datorita proprietatilor pe care le au. O sa iti povestesc cate ceva despre acestea, avand in vedere sfaturile pe care la randul meu le-am primit de la expertii livadacuceai.ro, un magazin de specialitate ce include cele mai rafinate sortimente de ceai.

Ceaiurile – ce fel de ceai consumi vara?

Pentru ca vara este anotimpul cand putem sa ne rasfatam cu putin soare si plaja, ne dorim ca trupul nostru sa fie cat mai prezentabil. Pentru asta este nevoie de putin munca, pentru ca obtinerea unei siluete de invidiat nu reprezinta o misiune atat de usoara.

De aceea este bine sa introducem in alimentatia noastra ceaiul. In functie de necesitate, ca ne dorim sa pierdem in greutate, sa ne detoxifiem sau sa ne mentinem conditia actuala, ne orientam dupa ceaiurile pentru slabit, de detoxifiere sau cele de intretinere.

Desigur, nu trebuie sa asteptam sa vina vara pentru a le consuma, insa asta nu inseamna ca este exclus sa bem ceaiuri vara. Iata in continuare cateva dintre tipurile de ceai pe care ai putea sa le bei in aceasta vara, alaturi de o dieta echilibrata si miscare, pentru a obtine o armonie a corpului.

Dupa cum am aflat la randul meu de la expertii din spatele site-ului https://livadacuceai.ro, rolul pe care il joaca ceaiul in atingerea unei stari de sanatate excelenta este esential.

Asadar, este bine sa consumam ceaiuri pentru detoxifiere intrucat acestea ne ajuta sa ne purificam in profunzime organismul. Ce inseamna asta? Daca vom bea regulat ceai, organismul va elimina excesul de apa, alaturi de cel al toxinelor. Mai ales daca intentionam sa urmam o cura de slabire trebuie sa avem in vedere introducerea diverselor ceaiuri in dieta (ceai negru, ceai verde, ceaiuri cu diverse arome).

Atunci cand nu uitam sa le consumam in mod regulat, beneficiile pe care acestea le vor avea asupra organismului se vor face resimtite pentru un timp indelungat. Care sunt aceste beneficii?

Consumul de ceai te va ajuta sa iti fortifici sistemul imunitar, mai ales cand treci prin perioade stresante sau dificile. Deseori anumite etape din viata ne produc o stare generala ce ne impiedica sa ne concentram la locul de munca sau sa realizam orice alte sarcini corespunzator.

Daca vom consuma ceai insa, lucrurile se vor imbunatati vizibil pentru ca un alt beneficiu oferit de acesta este legat de faptul ca ne ajuta sa adoptam un stil de viata sanatos.

Nu toti sunt fani ai ceaiurilor, multi poate pentru ca acestea nu au intotdeauna un gust deosebit. Este important ca prepararea oricarui sortiment sa fie realizata conform indicatiilor de pe ambalaj, intr-o foarte mare masura contand si timpul de infuzie. Atunci cand ceaiul simplu nu ne convinge sa il consumam in mod repetat pentru ca aroma sa nu ne incanta cu nimic simturile, ne putem orienta oricand dupa diversele sortimente ce includ arome fructate sau alte tipuri plante.

Cert este ca oricine poate transforma momentul savurarii ceaiului in clipe de adevarat rasfat. Va invit si pe voi pe pagina livadacuceai.ro pentru a descoperi un adevarat paradis al ceaiurilor, din care puteti alege sortimentul care sigur va prieste.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.