Produse BIO fara gluten

Boala celiacă sau intoleranța la gluten este o afecțiune ce poate apărea la aproximativ 1% din populație și poate debuta la orice vârstă, fie la copilărie sau bătrânețe. Această afecțiune nu permite consumul de gluten (ce poate fi regăsit în grâu, secară și orz) și apare la persoanele predispuse genetic. Cu alte cuvinte, acea persoană nu are voie să consume deloc pâine, sau mai bine spus deloc carbohidrați în general.

Produsele ce conțin gluten pot fi atât produse alimentare, cât și medicamente, suplimente nutriționale sau chiar produse cosmetice. De aceea este recomandat persoanelor ce suferă de intoleranță la gluten să manifeste o atenție sporită când vine vorba de achiziționarea a ceva nou.

Simptomele acestei boli sunt numeroase: oboseală permanentă neexplicată, diaree, statură mică, anemie, tulburări ale tranzitului intestinal, flatulență, balonare, dureri abdominale, afte, erozuni ale smalțului dentar, scăderea drastică în greutate, depresie, dermatrită, dureri articulare sau dureri ale mușchilor, osteoporoză, avorturi recurente și chiar și infertilitate. Însă, la unele persoane e posibil să nu apară aceste efecte. De aceea se spune că „Lipsa simptomelor nu înseamnă neapărat lipsa bolii”. Nu există tratament pentru această boală, singura soluție pentru aceste persoane este să elimine definitiv glutenul din alimentație. Consumul de gluten le poate declanșa afecțiuni grave cum ar fi: malnutriție, infertilitate, osteoporoză sau diferite tipuri de cancer.

În zilele de astăzi s-au creat și alternative pentru persoanele ce suferă de intoleranță la gluten, alternative ce le oferă necesarul de substanțe nutritive pe care le-ar fi obținut din consumul de carbohidrați.

Am creat special o categorie de produse pentru personele ce suferă de intoleranță la gluten. Dacă nu puteți consuma făina de grâu, asta nu este un capăt de lume! Pe BioBoom poți opta fie pentru făină de nucă de cocos, făină de topinambur, făină de ghinde, făină de hrișcă, făină de mei, făină de orez, făină de soia, făină de amarant, făină de castane, făină de migdale și făină de quinoa!

Cine și-ar fi imaginat că există atât de multe tipuri de făină și atât de multe alternative pentru persoanele ce suferă de boala celiacă?

Poți, de asemenea, să alegi dintr-o varietate întreagă de linte sau soia în diferite forme. Fie optezi pentru soia boabe, fie pentru soia prăjită, important este să știi să o prepari corespunzător astfel încât să-ți placă.

Dacă însă nu ești un iubitor de soia, poți alege din gama noastră de linte. Îți oferim linte prăjită, linte neagră, linte verde și linte roșie și lista nu se termină aici! Pentru un meniu cât mai diversificat poți alege fie să prepari fasole neagră, fasole adzuki, fasole mung sau mazăre uscată! Cu atât de multe bunătăți uiți că ești la categoria de produse bio fara gluten și mai că îți lasă gura apă! Nici la desert nu ar trebui să renunți, îți oferim biscuiți din ghinde  simpli sau cu semințe de urzică.

Tot ce trebuie să faci este să mergi la categoria produselor fără gluten. Ai o listă întreagă de unde poți să alegi, o listă special creată pentru tine, pentru că ne pasă de nevoile tale!

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.