Ce nu iti spune nimeni niciodata despre fotografiile de nunta

 

 

Fotografiile de nunta sunt printre cele mai apreciate amintiri. Desigur, pana sa devina amintiri sunt realitati, franturi din ceea ce traiesti – asta pentru ca se imortalizeaza fragmente ale evenimentului. In orice caz, parca nici nu iti imaginezi nunta fara prezenta unui fotograf acolo care la fiecare pas sa fie cu obiectivul pe tine.

Se spun multe, sunt atat de multe sfaturi despre cum sa gasesti fotografi nunta, cum si cand e timpul potrivit sa semnezi un contract cu un fotograf si tot ce este legat de aceasta parte de organizare. Ce nu iti spune nimeni este realitatea unor momente. Mirii sunt entuziasmati, stresati, omit lucruri si au pretentii; iata cateva sfaturi pentru ca fotograful ales sa se bucure si el alaturi de voi, sa colaborati in cel mai placut mod cu putina.

  1. Un fotograf la nunta nu este un paparazzo

Si nici nu ar trebui sa fie. Cu alte cuvinte, nu il pune sa streseze oamenii si mai ales pe miri. Pur si simplu, trebuie sa imbratisati ideea ca acesta este printre voi, sa-i zambiti si sa fiti parte din centrul sau de interes si al obiectivului. Nu degeaba multi miri merg pe ideea de 2 fotografi, dintre care unul sa se concentreze exclusiv pe miri.

  1. Nu intreba cum sa stai sau cum e mai bine

Fotografia este despre naturalete si trairile tale autentice. Nu trebuie sa fii nici rigid, nici sa pozezi ca pentru revista. Asta se intampla mai degraba la sedinta foto a mirilor. In timpul nuntii esti propriul personaj al unui basm, asa ca manifesta-te ca atare.

Stiati ca una din cele mai enervante situatii pentru un fotograf este sa fie il intrebi cum sa stai? Dar tu stii ca el nu fotografiaza obiecte ci oameni si cauta expresii si zambete, lacrimi si orice traire posibila? Desigur, va exista si  selectie a fotografiilor pe care le vei primi, deci fara grija.

  1. Nu il directiona, nu il chema dupa tine

In timpul evenimentului mirii ar trebui sa uite de organizare pentru ca altcineva  isi poate permite sa isi consume nervii cu asta. In plus, de vreme ce ai ales un fotograf competent atunci nu trebuie sa te stresezi cu gandul sa il chemi dupa tine pentru ca el sa nu rateze vreun moment, sa ii spui ce sa faca si ce sa fotografieze. Este cu atat mai ofensator sa ii reprosezi public, in cadrul nuntii ca nu isi face treaba cum trebuie.

  1. Nu stresa cu vesnica intrebare cand sunt gata fotografiile

Acestea nu ies de la cuptor precum painea, dupa  un timp stabilit fix. Desigur ca va exista un contract si cel mai probabil si o specificatie ce vine din partea fotografului. Rezuma-te la asta. Nu intentioneaza nimeni sa iti amane momentul de bucurie de a revedea nunta prin cadrele fotografiate. Dar ce e frumos, cere si timp pentru a se realiza.

Desigur ca o colaborare inseamna mai intai de toate incredere si comunicare intre cele doua parti.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.