Vine sezonul rece – recomandari pentru centrala pe lemne

In prag de sezon rece deja grijile in ceea ce priveste sistemul de incalzire se inmultesc. Va conta calitatea, eficienta si performanta sistemului ales, insa nu sunt de neglijat nici resursele si cu atat mai putin costurile. Deci cat consuma si ce plata lunara va presupune tipul de incalzire ales? In astfel de conditii, este greu de luat o decizie.

Astazi ne oprim la capitolul de centrale termice pe lemne. Iata ce avantaje prezinta un astfel de sistem si ce presupune:

  • Este un sistem mai ieftin din toate punctele de vedere. Daca vom compara cu cat ne costa gazul si cat se scumpeste periodic, acelasi tipar si in planul electricitatii, este clar ca o centrala pe lemne este mai convenabila. Desigur, ieftin nu inseamna sistem functional la cote slabe.
  • Produce o cantitate mare de caldura. Cu o centrala pe lemne poti foarte bine sa sustii incalzirea unei case de dimensiuni considerabil mari. In raport cu ce consuma si care sunt costurile per total, este clar un sistem de caldura eficient. 
  • Este tipul de centrala cu cel mai mic grad de risc. Spre exemplu, se spune despre o centrala pe gaz ca poate reprezenta un risc la acumularile de gaz, deci un pericol de explozie. Ei bine, la o centrala pe lemne situatiile de acest gen nu se aplica. Sa ne gandim de asemenea ca o centrala pe lemne este si cea care se monteaza si se amplaseaza in exteriorul casei, de preferat intr-o zona aparte, intr-o incapere aparte de spatiul de locuit. Acest lucru va aduce un plus de siguranta pentru ca nu are impact in stilul de viata si nu este un inconvenient, nici de miros, nici de aspect, de niciun fel.
  • Sa alimentati centrala cu cantitatea de lemn necesara nu mai este cum era candva, o misiune grea. De fapt, cu o singura incarcare puteti fi linistiti ca centrala functioneaza foarte bine pentru un decurs de 24 de ore. Desigur, asta se aplica la centralele pe lemne de generatie noua, cele moderne si cu sistem integrat care permit acest lucru.

Centralele pe lemne au devenit atat de populare incat si optiunile pe piata s-au extins. Ce trebuie sa luati in considerare cand doriti sa achizitionati acest tip de centrala tine si de garantia de la producator. Pentru unele, acest lucru inseamna o lipsa de grija de pana la 5 ani. Mai mult decat atat, furnizorii au tot felul de optiuni si din punct de vedere al finantarii, astfel ca plata in rate este o idee convenabila.

Este cert faptul ca nevoia unui sistem de incalzire aduce numeroase dileme. Ca tot este strict necesar unui spatiu de locuit, trebuie sa va ganditi ca acea investitie merita. De cele mai multe ori, o centrala pe lemne este aleasa, in detrimentul altora, pentru spatii mari, pentru zonele de casa, avand in vedere ca stocul de combustibil respectiv masa lemnoasa trebuie si ea depozitata. Avantajele insa sunt in masura sa va demonstreze calitatea alegerii. Acum mai accesibile ca niciodata, sistemele de incalzire pe baza de lemne inseamna o idee mai veche adaptata vremurilor moderne.

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.