Pregătirea mașinii pentru iarnă

Mulți șoferi consideră că a schimba cauciucurile de vară cu cele de iarnă reprezintă cam tot ce înseamnă pregătirea pentru anotimpul rece și umed care ne stă în față. Ei bine, cauciucurile sunt prioritatea numărul unu însă mai avem nevoie și de alte accesorii. Ce-ați zice de un set nou de covorașe auto perfect adaptate modelului mașinii?

Pregătirea interiorului

Pe timp de iarnă, interiorul mașinii e aproape la fel de important ca exteriorul. Pe drumuri acoperite de gheață și zăpadă avem la fel de multă nevoie de lanțuri antiderapante la exterior cât avem de căldură și ventilație eficientă la interior. Interiorul mașinii trebuie să fie primitor, dotat cu alimente de rezervă, apă, o lanternă, o pătură și mai ales cu niște covorașe auto de foarte bună calitate. Picioarele înghețate trebuie odihnite pe un loc foarte uscat și cald și nicidecum în apă, umezeală și noroi. În astfel de cazuri, disconfortul creat de umezeală contribuie în proporție de 95% la starea de spirit neplăcută și așa intensificată de condițiile meteo exterioare.

Covorașe de calitate

Covorașele auto sunt considerate de prea multe ori niște simple accesorii pe care le poți lua oricând, din orice benzinărie. Pentru că, sunt doar niște bucăți de cauciuc și atât, nu-i așa? Șoferii care țin cu adevărat la mașinile lor spun că nu-i chiar așa. Există covorașe auto originale, pe care le poți achiziționa de exemplu de la PTC Auto și covorașe, să zicem mai puțin originale, și pe care le poți lua de oriunde. Diferența stă în calitatea materialului și mai ales în faptul că se potrivesc perfect modelului podelei mașinii. Covorașele de BMW X6 nu se potrivesc unu Opel Corsa, Fiat Punto sau Mercedes E Class. În plus, cele originale sunt dotate cu sisteme de prindere ceea ce le oferă un avantaj imens. Covorașele fixe, cu margini înalte, sunt cu adevărat de ajutor pentru că nu lasă apa să se scurgă.

Covorașe fără miros

Iarna avem nevoie de confort. E un anotimp special creat pentru interior, pentru conversații lungi, seri la gura sobei și băuturi calde. E și anotimpul sărbătorilor și prin urmare al călătoriilor spre cei dragi aflați departe. O mașină primitoare, caldă, cu miros de scorțișoară și măr copt, cu huse curate, portbagaj plin cu bunătăți, obraji înghețați și picioare calde provoacă plăcere. Chiar dacă îngrijorarea își mai face loc atunci când auzim starea drumurilor știm să suntem protejați într-o mașină pregătită de iarnă. Cum să strici atmosfera cu niște covorașe auto cu miros intens de cauciuc luate din bazar? Un set de covorașe originale, moi, flexibile, și mai ales fără miros te poate ajuta fără să te deranjeze olfactiv.

Ca să uiți că ești pe drum și nu în sufragerie, acasă, ai nevoie de tot confortul posibil. Fă-ți cadou o mașină curată, dotată cu tot ce trebuie pentru iarnă, pentru ca drumurile tale să fie line și sărbătorile pline de pace și mulțumire. Nu lăsa frigul și umezeala să-ți strice cheful de viață și plăcerea de a-ți întâlni familia. E timpul să ne pregătim de drum cu tot ce trebuie! Pentru ca iarna să fie într-adevăr o bucurie în familie!

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.