Cum se instaleaza un lift cu 2 coloane

Atunci cand sunt instalate  elevatoare este important sa se tina cont de toate masurile de siguranta. Un elevator doua coloane este proiectat si construit tinand cont de toate masurile de siguranta. Oricum siguranta se leaga si de instalarea conforma cu normele impuse de producator dar si de trainingul facut angajatilor, prin urmare apartine partial si proprietarului. Pentru o instalare buna a liftului se va verifica daca podeaua intruneste toate conditiile specifice. Exista mai multe recomandari in ceea ce priveste instalarea elevatoarelor asa cum se poate vedea in cele ce urmeaza.

Locatia elevatorului

Inaintede a instala un elevator cu 2 coloane este important sa se verifice mai multe detalii care tin de siguranta.

Locatia liftului este unul dintre aceste aspecte importante. De fiecare data se vor folosi planurile arhitecturale cand acestea exista. Este important sa se verifice dimensiunile elevatorului si incadrarea acestuia in spatiu. Daca nu exista spatiu suficient se va verifica daca acest spatiu poate fi facut fara a afecta cladirea. De asemenea este important sa se verifice daca sistemul de curent electric din locatie poate furniza energia necesara pentru ca elevatorul sa functioneze corespunzator si sa se faca ajustarile corespunzatoare.

Zona in care se va amplasa acest elevator trebuie sa nu aiba structuri superioare care sa interfereze cu buna functionare a liftului. Nu ar trebui ca deasupra liftului sa se afla elemente de incalzire, radiatoare, grinzi sau linii electrice, becuri sau usi si trape.

Zona de pe podea trebuie insepctata in primul rand vizual. Trebuie sa nu existe crapaturi, fisuri sau materiale care nu corespun normelor.

Cerinte pentru podea

Podeaua este cel mai bun loc in care poate fi amplasat un lift. Micile diferente de nivel pe care le poate avea o podea pot sa fie reparate pentru o potrivire perfecta. Daca podeaua nu are o forma bine definita este recomandat sa se apeleze la o echipa care sa niveleze podeaua si daca sunt fisuri si crapaturi in podea cel mai bine este sa se faca inainte o consolidare a podelei.

Lifturile nu se vor instala pe o podea de asfalt sau alta suprafata. Instalarea se face doar pe beton.

 

 

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.