Carnita de pui delicioasa pentru copilul tau

Carnea de pui este o sursa ideala de proteine ce sunt necesare pentru un organism sanatos. Nivelul scazut de grasime din carnea de pui face ca aceasta sa fie o alegere excelenta pentru dieta ta. Insa, si pentru copilul tau este un aliment extraordinar din mai multe motive.

Mare atentie! Inainte de a-i da carne de pui, asigura-te ca este suficient de mare pentru a o putea mesteca si digera. Vorbeste cu medicul pediatru pentru a afla la ce varsta poate sa consume, pentru prima data, delicioasa carnita de pui. Sunt copii care pot incepe sa manance incepand cu varsta de 6 luni, atunci cand se incepe administrarea alimentelor solide, insa nu in cantitati mari.

Daca al tău copil este suficient de mare, carnita de pui preparata sanatos este una dintre cele mai bune alegeri. Iata de ce:

1. Ajuta la cresterea musculaturii. Cum spuneam, puiul este o sursa excelenta de proteine necesare in cresterea musculaturii din corpul copiilor. De asemenea, s-a demonstrat ca proteina animala este mai usor de digerat decat cea din plante.

2. Imbunatateste sistemul circulator. Concentratia de fier din carnea de pui ajuta la “nasterea” celulelor rosii din sange. Carnea de pui are, de asemenea, potasiu, care ajuta la mentinerea sanatatii vaselor de sange.

3. Ajuta la sanatatea oaselor. Delicioasa carne de pui contine fosfor si calciu in cantitati optime. Aceste minerale sunt esentiale pentru a avea oase puternice.

4. Are un aport substantial in dezvoltarea creierului. In pui se gasesc Vitaminele A, C si B12, extrem de importante in procesul de crestere al micutului. Vitamina B12 este vitala pentru dezvoltarea creierului.

5. Cresterea imunitatii. Carnea de pui contine micronutrienti, precum zincul si magneziul, ce duc la imbunatatirea si construirea imunitatii, mai ales in primii ani de viata ai copilului. Asta ii va tine departe, pe cat posibil, de infectii sau alte probleme.

Ofera-i celui mic mancare gatita cu carnita delicioasa de pui. Iti recomandam Deliciosul de Vaslui, de la firma Safir. Carnea de pui de la Deliciosul de Vaslui provine din ferme la standarde europene si este atent selectionata inainte de a ajunge pe mesele mamicilor grijulii.

Atunci cand gatesti carnea de pui pentru cel mic, mai ales daca bebe este la primele mese de gen, trebuie sa stii anumite lucruri.

  1.  Intotdeauna carnea de pui va fi gatita in cuptor la 190 de grade Celsius, pentru aproximativ 20-25 de minute.
  2. Nu o lasa mai putin pentru ca va fi cruda si nici mai mult pentru ca se va arde. Inainte de a o gati, aceasta trebuie taiata in bucati mici.
  3. Dupa ce va fi gatita, aceasta poate fi pasata pentru copiii mai mici de 12 luni.
  4.  De asemenea, se poate fierbe pentru 30 de minute, tot in bucati mici, si va fi servita pasata.
  5. Atunci cand copiii sunt suficient de mari, carnea de pui poate fi gatita in diferite feluri, insa se va evita prajirea in ulei a acesteia.

Deliciosul de Vaslui vine in ajutor cu carnita frageda si proaspata. Intra pe site-ul safir.ro pentru a afla mai multe detalii, retete si chiar informatii despre campania ”Limpede ca buna ziua”, prin care se urmareste demontarea miturilor industriei carnii de pui.

Ofera-i ce este mai bun micutului tau, cu dragoste si responsabilitate!

Ofera-i copilului tau doar ce este mai bun, cu cea mai proaspata carne de la Deliciosul de Vaslui.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.