Ingrasaminte organice sau chimice? Ce tip avantajeaza mai mult

Desi primul gand cand auzi despre organic si chimic este sa iti indrepti atentia spre organic, trebuie sa stii ca ingrasamintele chimice au si ele avantaje. Inainte de a alege trebuie sa te informezi despre ce presupun si despre ce prieste mai bine culturii pe care o ai. De mentionat ca indiferent de tipul de ingrasamant, acesta are scop clar legat se asigurarea plantelor un nivel optim de nutrienti pentru a creste. Au efect pe termen lung si reactiile tin si de modul corect de aplicare, dar si de tipul de sol.

Ingrasaminte organice

Acestea sunt naturale, neprocesate sau procesate dar la un nivel foarte putin, prin extragere si rafinare. Toata lumea stie clasica varianta de ingrasamant natural, ce provine din deseurile animalelor. In alte forme este vorba de resturi de plante si de minerale naturale, sub forma de pulbere. O varianta clasica este obtinerea unui ingrasamant natural prin combinatia de gunoi, compost organic sau faina de oase de la animale.

Ingrasamantul chimic

Acesta este sintetic, artificial si usor de achizitionat, fiind regasit in magazinele de specialitate precum Nu Oricum. Acesta este obtinut prin procesare de resurse. Are la baza diferite tipuri de sol, roci si minerale. In acest caz se respecta un dozaj specific, se cunosc foarte bine valorile nutritionale si trebuie  respectata o limita de administrare.

Ambele variante au avantaje. Daca in cazul culturilor de fructe si legume cei mai multi prefera sa mearga pe ideea de natural, iata care sunt avantajele si in cazul optiunea este de ingrasamant chimic:

  • Are o actiune mai rapida. Astfel, rezultatele sunt pe masura. Mai ales in cazul unor culturi afectata de diversi factori, se impune tratare imediata si ingrasamant care sa ajute cultura spre a nu avea pierdere totala.
  • Aportul de nutrienti este unul specific si mai ales unul controlat. Se stie ca orice exces dauneaza, chiar daca se presupune a fi vorba de ceva natural. Astfel, la ingrasamant chimic este posibila dozarea optima in functie de cultura in cauza, de etapa sa de dezvoltare si de alte asemenea aspecte.
  • Preturile sunt mai accesibile.
  • Vin in variante gata spre a fi folosite, cu instructiuni clare despre modul de folosire. Este simplu si rapid. Intr-o nota comparativa cu acele tipuri de ingrasamant ce se obtin chiar in propria gospodarie, prin amestec de gunoi si altele.

Ingrasamintele chimice au aparut tocmai ca un raspuns la nevoia de a avea mereu la indemana o solutie optima si un dozaj corespunzator de nutrienti pentru culturi. Aceasta abordare nu este gresita, insa numai daca se respecta si limita maxima de folosire.

Cumpara produsele de care ai nevoie din magazine de specialitate

Nuoricum.ro vine cu o gama variata de produse. Rezumat la capitolul ingrasaminte vei gasi agronutrienti, ingrasaminte chimice solide, cele lichide, precum si cele cu eliberare lenta. In plus, aceeasi sursa pune la dispozitie pesticide pentru protectia plantelor, tavi, ghivece pentru rasaduri, precum si echipamente pentru sere/solarii.

Daca esti amator si experimentezi sau duci totul la un cu totul alt nivel si cultivi suprafete mari, acelasi loc iti poate fi sursa pentru achizitionarea unor ingrasaminte de calitate.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.