Depresia – cea mai periculoasă boală (1)



Depresia post-partum este un subiect nu foarte raspandit in Romania..si totusi sunt foarte multe femei care trec prin asta si habar nu au.

Sunt foarte multe femei care se invinovatesc pentru sentimentele si starile care le au fara sa stie ca sunt “bolnave” si ca au nevoie de ajutor. 

Cand ma gandesc la cuvantul  “depresie” mi se pune un nod in stomac si as vrea sa sterg tot si sa nu vb niciodata despre asta.. dar poate tu ai nevoie sa citesti ce am eu de zis, poate iti pot fi de ajutor macar cu o incurajare..Nu esti singura care treci prin ce treci..cere ajutorul.. fao pt tine si pentru bebelusul tau.

Cum iti dai seama ca ceva e in neregula cu tine? Starea asta de suparare..si parca iti vine sa plangi din orice, nu sunt doar de la faptul ca nu prea dormi bine din cauza la bebe.

Intradevar odihna are un rol f. important si daca nu poti dormi bine noaptea, dormi ziua! Nu iti fie rusine sa ceri cuiva sa stea cu bebe cateva ore, bebe are nevoie de Mami odihnita si sanatoasa! 

Daca nu ceri ajutorul o sa vina momentul cand nu o sa mai rezisti si atunci o sa fie mai grav.

Am realizat ca am suferit de depresie post-partum abea dupa ce trecusem prin ea.

Ce cauzeaza depresia? Ei bine nu stiu exact explicatiile medicale si nici nu stau acuma sa caut, nu vreau sa vorbesc despre o definitie, vreau sa vorbesc despre o experienta care m-a marcat si m-a facut sa fiu cine sunt.

Vorbesc strict despre depresia post-partum, care poate aparea la mamici dupa nastere.

Cred ca unul din factorii cel mai important este cum traim perioada sarcinii..este f important sa avem o perioada de 9 luni relaxate si odihnite..fara stres si suparari..

Este bine sa ne inconjuram de persoane dragi inimii, persoane pozitive si placute. Partenerul are un rol f important, si ar trebui sa fie f. tandru si atent la necesitatile mamicii.

Alt factor influentabil este travaliul f. lung si nasterea foarte traumatica.

Si in legatura cu asta nu ar fi prea multe de facut..doar rugaciuni la Doamne-Doamne si sa ne asiguram ca suntem pe mana unor doctori buni.

… Va continua

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.