Depresia – cea mai periculoasă boală (2)

Astazi va voi povesti in continuate despre depresie.

Cum se manifesta? Va pot impartasi cum s-a manifestat la mine..

In prumul rand insomnii.. din cauza oboselii si stresului acumulat am ajuns desi eram rupta sa nu pot sa adorm noaptea desi copilul dormea..

Desigur ca a doua zi eram obosita, nervoasa si ma simteam oarecum frustrata si neputincioasa.

In timpul sarcinii am luat 23 kg, kg care nu toate, dar o mare parte din ele m-au urmarit cateva luni bune dupa nastere. Dar cel mai mare dusman al meu au fost vergeturile..m-am dat cu de toate Inca din prima luna de sarcina si mi-au iesit totusi f multe..pe burta si solduri..

Ce legatura au astea cu depresia… foarte mare legatura..deoarece ma faceau sa ma simt ingrozitor de urata..nici nu ma uitam in oglinda..evitam orice persoana nu vroiam sa ies din casa …si cel mai grav nu imi mai suportam sotul.

Ma vedeam atat de urata incat aveam senzatia ca el ma vede urata, ca se uita urat la mine etc.

Nu ma schimbam in fata lui si refuzam sa am raporturi.. Grav este ca in mintea mea era el cel care nu vroia sa aiba raporturi cu mine.

Nu faceam altceva dacat sa plang toata ziua, sa ma gandesc ce viata  grea am..si in plus mai aveam si un copil care plangea prea mult.

Sincer eu nu tin minte prea bine ce era in mintea mea in perioada aia.. si totusi de unde stiu lucrurile astea? Mi-a placut intotdeauna sa scriu, si in momentele alea a fost ca o eliberare pt mn sa scriu tot ce simt…Cand citesc ce scriam perioada aia mi se ridica parul pe mine si nu ma recunosc.

 Sotul muncea de dim pana seara si le-a cerut parintilor mei sa vina sa stea cu noi cu motiv sa ma mai ajute si pe mine cu fetita.

Mama mea a fost cea care si-a dat seama ca sufar de depresie cand am inceput sa am atacuri de panica.

Asta a fost apogeul perioadei neplacute pe care v-o descriu. Inafara de faptul ca in loc sa ne bucuram de bebe si sa fiu fericita plangeam zilnic si imi uram sotul, ba chiar in mintea mea se instaurase ganduri ca ma inseala si ca cel mai bine dau divort, deci inafara de asta sufeream de atacuri de panica.

Va continua…



Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.