Cât de necesar este să cumpărăm scaune auto copii?

Aproape zilnic văd la televizor sau pe rețelele de socializare că un copil și-a pierdut viața într-un accident rutier. Din nefericire de cele mai multe ori acest lucru se datorează și faptului că majoritatea copiilor nu sunt puși într-un scaun auto. Chiar dacă internetul este plin de anunțuri despre importanța folosirii unor scaune auto copii părinții tot preferă să își asume riscuri. Pe mulți nu îi interesează nici că încalcă legea, nici că își pun în pericol copiii, ci se gândesc doar la banii pe care ei cred că îi economisesc.

Știu că de multe ori avem impresia că noi conducem la perfecție, că nu ni se poate întâmpla nimic. Din nefericire ceilalți șoferi nu se gândesc la noi. Chiar dacă în puține cazuri, uneori șoferii vinovați de accident scapă cu viață, iar cei din mașina lovită ajung să decedeze. Este suficient ca un șofer care circulă cu viteză să piardă controlul volanului pentru ca o tragedie să aibă loc.

Tocmai de aceea este responsabilitatea noastră ca adulți să ne protejăm copiii. O investiție făcută astăzi ne poate apăra de probleme. În plus nici noi nu am mai conduce cu grijă știind că ai noștri copii sunt în siguranță. Desigur pentru ca acest lucru să fie util trebuie să ținem cont de câteva reguli atunci când alegem scaunele auto.

De ce trebuie să ținem cont atunci când vrem să achiziționăm scaune auto copii?

Vârsta și greutatea copilului

Fiecare copil se dezvoltă în ritmul său tocmai de aceea vârsta nu poate fi un criteriu important. Trebuie să ținem cont și de greutatea copilului, dar și de înălțimea lui. Astfel de lucruri pot conduce la alegerea greșită a scaunului auto și deci la niște bani irosiți. În plus un scaun ales greșit poate conduce la o poziție incomodă a copilului.

Existența sistemului ISOFIX

Acest sistem este foarte important pentru siguranța copiilor. Tocmai de aceea este foarte important să alegem scaune auto cu ISOFIX. Ce este ISOFIX? El este un sistem standard de asigurare a fixării scaunelor de copii în autoturisme. Asta înseamnă că în timpul mersului copii nu se pot accidenta și în caz de accident rutier ei vor fi teferi la final. Mai exact în cazul unui accident rutier acest scaun se va comporta ca și un scaun ce aparține mașinii, iar centurile de siguranță îi vor proteja pe cei mici.

Calitatea

Există foarte multe firme care ne promit scaune auto de calitate. Cu toate acestea noi trebuie să apelăm la cineva de încredere. Un astfel de site este și alinut.ro. Aici avem ocazia de a găsi atât scaune auto cât și accesorii pentru ele și pentru mașină. În plus vorbim despre un site cu experiență în domeniu care ne promite servicii de cea mai bună calitate.

Sinceră să fiu chiar și la prețuri acest site mi s-a părut cea mai bună alegere. În plus trebuie să recunosc că pe acest site am descoperit și cea mai mare gamă de accesorii. Aproape orice defect ar putea apărea la un astfel de scaun el poate fi rezolvat prin achiziționarea accesoriului potrivit. Nici la acestea prețurile nu sunt foarte mari.

Ce părere aveți despre toate acestea?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.