Ce înseamnă cărțile pentru mine

Îmi plac foarte mult cărțile. De fapt, le iubesc și nu cred că aș putea trăi fără să citesc. Sunt „un șoarece de bibliotecă”, dacă e să folosesc termenul pe care mi-l spun adesea prietenii mei. Cred că am moștenit iubirea asta pentru cărți de la părinții mei. Din câte mi-au povestit și ei au citit foarte mult când erau de vârsta mea și cred că de aceea avem și foarte, foarte multe cărți prin casă.

De ce e bine să citești

Cititul îți dezvoltă foarte mult vocabularul și imaginația. Din cărți putem învăța foarte multe cuvinte și expresii, cum să le folosim și când, dar de asemenea putem să ne dezvoltăm imaginția considerabil. Cărțile sunt și o sursă foarte bună de inspirație și de motivație. Dacă ești ca și mine, atunci personajele o să îți ajungă la inima și o să te învețe foarte multe lucruri sau o să te motiveze prin curajul lor sau prin lucrurile pe care le fac și prin lucrurile prin care trec.

carti stivuite cu o ceasca de ceai in varf

Cititul este o metodă bună de relaxare

Dacă ai avut o zi grea sau dacă treci printr-o perioadă mai dificilă a vieții tale sau dacă ești stresat din cauza muncii, a facultății atunci cititul sigur este soluția perfectă pentru tine. Cărțile sunt o poartă prin care putem evada din lumea noastră, spre o altă lume creată de o minte genială doar pentru noi. Iar acolo putem întâlni tot felul de personaje și de creaturi care mai de care. Cele câteva minute pe care le petrecem citind sunt neprețuite pentru că uităm măcar puțin de stresul zilnic și de probleme ca mai apoi să ne întoarcem relaxați și gata să trecem cu bine peste ele. Nu contează dacă cartea este una de dezvoltare personala sau un roman SF. Contează să citiți ceea ce vă face plăcere.

Voi ce cărți citiți? Și de ce citiți?

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.