Fii mereu alături de prietenii tăi

De multe ori nu ne dăm seamă cât de mult au nevoie prietenii noștri de noi. Nu realizăm că până și cel mai mic gest poate însemna totul pentru ei. Și nu doar pentru prietenii apropiați. Asta se aplică și celor pe care nu îi cunoști de mult timp sau colegilor de muncă, școală sau facultate. În momentele grele din viață orice sprijin contează, de oriunde ar veni.

Nu te limita doar la prietenii tăi

Dacă un coleg de muncă trece printr-o perioadă mai proastă și tu știi asta sau vezi pe față lui că este abătut și trist du-te și vorbește cu el. Sigur va aprecia gestul, iar dacă va decide că nu vrea să vorbească despre asta atunci nu are nimic. Poate nu va vorbi din prima, dar se va gândi că ai vrut să-l ajuți și poate a doua sau a treia oară se va deschide în fața ta. Oamenii au nevoie de timp și compasiune. Poate că în final tot nu va vorbi cu tine, dar poate o va face cu altcineva și atunci va primi sprijinul de care are cea mai mare nevoie fie el emoțional sau sub altă formă.

barbat trist

Ieși din zona de confort pentru ceilalți

Înteleg că unei și tu ai avut o zi grea și nu prea ai chef de conversații lungi la telefon sau de ore în șir de mesaje. Poate că tu treci printr-o perioadă mai puțin plăcută și nu ai chef și de dramele sau problemele altora. Sau poate doar vrei să te relaxezi și să fii singur pentru câteva ore bune. Da ce trebuie tu să înțelegi este că în acel moment tu poți face diferența pentru acea persoană. Nu spun că îi vei schimba viața radical, dar poate că simplul fapt că vorbește cu tine va ajuta persoana respectivă să se simtă mai bine sau să treacă mai ușor peste încercarea la care l-a supus viața.

Nu trebuie să încerci să muți munții din loc. Trebuie doar să încerci să asculți și să fii acolo când alții au nevoie de tine.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.