Primele semne de depresie – cum o recunosti

Se spune despre depresie ca este inselatoare. O persoana ce sufera de depresie ar putea sa nu dea de banuit, fiind aparent un om obisnuit, traindu-si viata ca si inainte, uneori zambind. Insa in spatele acelui zambet pot fi episoade de maxima tristete.

Totusi oamenii din cercul cel mai apropiat, prieteni, rude, ar trebui sa isi poata da seama cand o persoana este depresiva. Ceva sigur se schimba.

Din pacate la ora actuala stresul este un factor pe seama caruia se poate pune si declansarea unei depresii. Au devenit tot mai cautate serviciile de psihoterapeut Bucuresti sau care sustin sedinte chiar si online, asa cum este Daniel Ivan. Publicul se pare ca este tot mai alert si interesat de sanatatea psihica si echilibrul emotional necesar, nu doar de sanatatea fizica.

Cum recunosti depresia

In jurul acestui subiect graviteaza un termen mereu intalnit si anume tristetea, aparent fara motiv, oricand, o tristete acuta se poate spune sau anxietate. Peroana in cauza se simte inutila, se simte a nimanui si poarta cu sine o doza mare de pesimism. Apare sentimentul de vinovatie, de neputinta, nu exista interes pentru aproape nimic din ceea ce in trecut era poate o placere. Cu alte cuvinte, la un cabinet psihoterapie Bucuresti se prezinta persoane care spun ca nu le mai plac nici macar hobby-urile in care au investit poate ani de zile. Ciudat, trist si semn de alerta.

Alte simptome ale celor care sufera de depresie se refera la lipsa de energie, nu doar de chef, senzatia ca au un ritm prea incet pentru modul in care se desfasoara lucrurile in jurul lor. Parca nu fac fata acestui ritm. Se concentreaza greu, nu prea pot lua decizii, nici somnul nu mai este la fel.
In plus, se observa modificari de apetit, unii ajung sa piarda lupta cu kilogramele si ajung in prag de obezitate. Se schimba deci psihic, fizic. Din punct de vedere al modului in care gandesc incep sa apara si idei de suicid, poate chiar tentative. Nelinistiti si iritati mai mereu, depresivii au o stima de sine foarte scazuta si se plang mereu de dureri persistente, fie de dureri de cap, fie de tulburari de digestive sau alte dureri si afectiuni cronice.

Exista un tipar al depresiei?

Nu se poate spune ca doar o clasa anume de persoane este predispusa la depresie. Apare chiar si in randul celor tineri, a adolescentilor – de ce nu? Asadar recomandarile specialistilor este de a fi atenti la semnale de alarme, la comportamentele celor din jur.

Femeile, imediat dupa nastere, pot suferi de depresie, numita postpartum. De vina ar putea fi tot valul de schimbari ce se instaleaza cu noul statut, de masa, si cu aparitia noului membru. Nivelul de hormoni este si el de vina. Elevii pot ajunge depresivi din stresul emotional pe care il resimt cu privire la performantele lor scolare. Indiferent de situatie, persoana trebuie sa fim constienti ca depresia trebuie tratata si nu trece de la sine.

Cei interesati de servicii profi pentru a ajuta o persoana cu depresie se pot adresa catre Daniel Ivan. Detalii in cadrul paginii oficiale, danielivan.ro.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.