Fiabilitatea si eficienta motoarelor electrice

In prezent, fiecare ramura industriala se bazeaza pe actiunea motoarelor electrice. Acestea reprezinta elementul cheie ce duce la realizarea unui ansamblu de procese. Avand in vedere importanta motoarelor electrice pe aceasta ramura este de la sine inteles importanta eficientei si fiabilitatii acestora.

O companie cunoscuta ce se ocupa de productia si reparatia motoarelor electrice este Bmes. Echipa este orientata spre dezvoltarea si importul acestor dispozitive ce asigura functionalitatea marilor centre industriale. Pe Bmes.ro se regaseste o gama larga de produse definite de criterii calitative. Indiferent de aparatul pe care doresti sa il pui in functiune, echipa de la Bmes iti ofera motorul electric potrivit nevoilor tale. O data ce alegi produsele acestei firme vei beneficia atat de service in garantie si post garantie, cat si de piese originale de schimb.

Eficienta motoarelor electrice poate face diferenta intre profitabilitate si pierderi insemnate financiare. Asadar, aspectele ce tin de calitatea motoarelor electrice nu sunt simple mofturi de actualitate. Statisticile dovedesc un consum ridicat al energiei electrice in domeniile industriale. Prin urmare, eficienta si fiabilitatea motoarelor electrice au devenit tinta principala in momentul alegerii dispozitivelor de acest tip. Practic sunt pilonii principali in mentinerea profitabilitatii si a economiei la nivel general.

Cum se testeaza eficienta motoarelor electrice?

Este indicat ca motoarele electrice sa fie testate pentru a se determina eficienta in cadrul unei varietati de moduri de functionare. Cum se desfasoara o testare corespunzatoare?


* motorul trebuie scos din functiune.
* sarcina motorului trebuie testata atat in conditii normale de lucru, cat si in situatii exceptionale.
* in timpul testarii functionarea trebuie intrerupta. Pentru a nu afecta lucrarile se poate instala un motor de schimb temporar.
* este nevoie de mai multi senzori de cuplu, deoarece acestia au interval de functionare limitat.


Specificatiile tehnice ale motoarelor electrice

Orice miscare mecanica pe care o observi in jurul tau este rezultatul actiunii unui motor electric ce foloseste principiul curentului alternativ sau continuu. Componentele unui motor electric sunt: rotorul, comutatorul, perii, ax, sursa de curent.

Principiul de functionare consta in urmarea legilor fundamentale ale magnetilor. In interiorul unui motor electric, fortele de respingere si atractie a magnetilor genereaza miscarea de rotatie.

In ceea ce priveste ramura industriala, fiecare motor electric indeplineste sarcini specifice. Astfel, modelele de pe Bmes.ro au caracteristici diferite. Acestea sunt clasificate de standardele NEMA (Asociatia Mondiala a Producatorilor de Echipamente Electrice). Este o garantie in plus ce atesta eficienta si functionalitatea motorului.

Parametrii cheie de functionare a motorului electric sunt identificati intr-o placuta standard cu recomandarile NEMA. Datele pot fi utilizate pentru a alege modelul optim pentru domeniul in care va fi folosit motorul electric. Este indicat sa compari specificatiile motorului cu cerintele impuse de modul real de functionare.

Spre exemplu, un motor electric poate depasi specificatia estimata de viteza sau cuplu. In acest caz exista riscul ca perioada de viata a motorului sa fie scurtata si ulterior sa apara defectiuni premature.

Cei de la Bmes ofera informatii detaliate tuturor clientilor interesati de aspectele ce constituie o functionare durabila. Gasesti o gama variata de motoare electrice pe Bmes.ro alaturi de prezentarea serviciilor oferite de echipa profesionista a magazinului mentionat.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.