Cărțile fizice în zilele noastre
Când eram mică cărțile au avut un impact foarte mare asupra mea. De mică părinții m-au învățat să citesc, dar nu doar așa am descoperit că iubesc cărțile. Aveam foarte multe cărți în casă și întotdeauna eram curioasă ce se ascunde în acestea. Așa că din când în când „furam” câte o carte de pe raft și o deschideam aleator la o pagină.
Uneori îmi plăcea foarte mult să mă uit la cuprins și să citesc titlurile poveștilor sau a capitolelor care se aflau în acea carte. Ce îmi plăcea cel mai mult era faptul că toate cărțile noastre erau de pe vremea când părinții mei erau adolescenți așa că acestea erau destul de vechi. Cumva asta le conferea un aer misterios. Părea că aceste cărți conțin cuvinte vechi de sute de ani.
Dar cărțile au cam fost uitate acum deoarece trăim într-o eră a tehnologiei și a lucrurilor digitalizate. Oamenii nu mai pun așa mare preț pe cărțile fizice. Acum majoritatea cărților scrise de autori vechi se găsesc online în format electronic și nu mai este nevoie să mergem să le împrumutăm de la bibliotecă sau să le cumpărăm. Cărțile fizice încep încet, încet să nu mai fie apreciate de adolescenții timpurilor actuale. Acest lucru mă întristează deplin deoarece am prețuit și voi prețui mereu cărțile în format fizic pentru că ele îmi conferă alt sentiment față de cele electronice.
Îmi place să simt mirosul de carte proaspăt tipărită. Îmi place să trec cu degetele peste cuvintele scrise pe foile cărții. Îmi place să mă uit atentă la detaliile de pe copertă și îmi place foarte mult să pot răsfoi cartea înainte de a mă apuca să o citesc. Iar aceste lucruri nu sunt posibile cu cărțile electronice. De aceea mi-aș dori ca părinții să își învețe copiii să aprecieze mai mult cărțile decât telefoanele, calculatoarele sau tabletele.