Importanța practicării unui sport la orice vârstă

Este cunoscut faptul că practicarea unui sport aduce doar beneficii corpului uman. Practicând un sport putem să ne eliberăm foarte ușor de stresul de peste zi, putem să lăsăm acel plus de energie să se consume și putem la fel de ușor să ne relaxăm.

Făcând mișcare ne menținem în formă, dar de asemenea ne și investim timpul întru un mod util și benefic pentru noi. Avem o gamă largă de sporturi din care putem alege. Dar ce este cel mai frumos e că nu trebuie să te limitezi doar la un sport. Poți să alegi oricât de multe îți dorești în limita timpului liber pe care îl ai.

Dunt studentă în Cluj de trei ani și pot spune că practicarea unui sport m-a ajutat să îmi găsesc un echilibru între minte și corp. Alergând des creierul meu se oxigenează mai bine și așa reușesc să rămân calmă în situații criză și cumva să gândesc la rece.

Mă simt mult mai energică peste zi și de asemenea obiceiul acela prost de a fi leneșă s-a diminuat considerabil. Înainte nu voiam absolut deloc să merg pe jos la facultate deoarece era o distanță destul de măricică, dar acum merg doar pe jos. Iau autobuzul numai în cazul în care trebuie să mă deplasez dintr-un capăt în altul al orașului sau dacă sunt în criză de timp.

Practicând un sport am cunoscut persoane care au aceleași interese ca ale mele, care doresc ceva mai mult de la ele și care își doresc să progreseze. De asemenea sportul mă ajută să fiu o persoană mai sănătoasă. Am mult mai multă grijă la ceea ce mănânc de când practică un sport. Dar cel mai tare mă bucur de faptul că nu mai stau toată ziua pe telefon în pat, ci ies afară și mă bucur de natură și de aerul proaspăt.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.