Legatura dintre motoarele electrice si reductoarele de turatie

Chiar daca au trecut 200 de ani de atunci, inca ar trebui sa il fim recunoscaturi lui Faraday pentru inventia sa revolutionara – motorul eletric. De-a lungul timpului, aceste dispozitive electromecanice au suferit diverse transformari, insa nu trebuie sa uitam ca inca din 1821 totalitatea industriilor au cunoscut o evolutie infloritoare, care continua chiar si in zilele noastre.

Un motor electric, dupa cum am spus, este un dispozitiv electromecanic ce transforma energia electrica in energie mecanica. De transformarea in sens invers se ocupa generatorul electric – un alt dispozitiv electromecanic.

Cateva lucruri despre utilizarea motoarelor eletrice

Toate aceste motoare electrice regasite pe piata nu sunt de un singur fel. Ele sunt extrem de diversificate – de la motoare electrice de curent continuu, pana la cele de curent alternativ si ale sale tipuri derivate, iar fiecare dintre ele se potriveste doar cu un anumit tip de aplicatii.

Diferenta dintre ele o face si puterea pe care o inglobeaza. De exemplu, cele cu puteri mici sunt folosite pentru diverse dispozitive electronice: imprimante, hard disc si altele din aceasta sfera. Cele cu puteri mari se ataseaza aplicatiilor cu actionari electrice precum locomotivele, macaralele si pompele.

La scara mondiala, cele mai raspandite motoare sunt cele cu inductie trifazata. Ai nevoie de unul? Il gasesti pe euro-industrial.ro.

Ce face un reductor de turatie?

Atunci cand un motor electric necesita unele modificari pentru a se potrivi perfect cu aplicatia in cauza, se impune sa apelezi la un reductor de turatie. Un astfel de echipament este cel care te asigura ca motorul electric va functiona in paramenti normali atunci cand este conectat la aplicatia respectiva. Cum face acest lucru? Ei bine, el controleaza si modifica atunci cand este cazul parametrii caracteristici puterii mecanice pe care motorul electric o emite – cuplul su turatia, mai exact.

Exista diversitate si la acest capitol, la tot ce inseamna reductoare de turatie. Pe euro-industrial.ro regasesti o multime de astfel de reductoare de turatie. In cazul in care acest domeniu nu iti este prea cunoscut, poti lua legatura cu expertii Euroest Industrial, cei ce iti pot oferi suport si cele mai bune sfaturi pentru a sti ca faci o achizitie corecta.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.