5 lucruri pe care trebuie să le știți despre examenul CCNA 200 301

Certificările Cisco sunt foarte renumite în întreaga lume. Oamenii care doresc să își construiască o carieră în rețea sau cei care doresc să devină un asociat de rețea certificat Cisco vor trebui să obțină acest tip de certificat. Cu toate acestea, obținerea unuia nu este deloc ușor. Necesită multă pregătire, cunoștințe și studii. Pentru a obține acest tip de certificare, va trebui să treceți examenul CCNA 200 301. Trecerea acestuia este un proces foarte dificil și confuz.
Cu toate acestea, a-ți face griji prea mult nu este niciodată o idee bună. Asta va face lucrurile mai dificile pentru tine. În schimb, este timpul să începeți să vă concentrați asupra lucrurilor pe care trebuie să le știți despre examenul CCNA 200 301. Aflați exact ce ar trebui să studiați și ce fel de sarcini ar trebui să vă pregătiți.
Pentru a vă ajuta în acest sens, am decis să scriem acest articol și să ne concentrăm pe fiecare detaliu legat de această certificare. Odată ce ați citit acest articol, credem că veți avea tot ce aveți nevoie pentru a începe pregătirea și promovarea examenului.

Principalele subiecte

Unul dintre primele lucruri pe care trebuie să le aflați despre noul examen CCNA este subiectele și obiectivele pe care se va concentra.
În mod firesc, obținerea de informații exacte despre ceea ce urmează să obțineți la examen este imposibilă. Aceasta este „informații clasificate”, dar cu toate informațiile disponibile online, datele privind toate examenele anterioare și planul oficial al examenului CCNA, putem face câteva ipoteze.
De asemenea, există deja care au făcut deja unele predicții și, de obicei, sunt exacte.
Deci, din ceea ce am văzut, presupunem că aproximativ 40% din examen va fi axat pe elementele fundamentale ale rețelei și accesul la rețea. Aceste două subiecte, inclusiv conectivitatea IP, vor constitui obiectivul principal al acestui examen. Așteptați aproximativ 60-65 de întrebări, toate legate de aceste subiecte.
Cu toate acestea, concentrarea asupra acestor trei subiecte nu este o idee bună. În mod ideal, ar trebui să fiți pregătit pentru toate întrebările. Întrebările rămase ar trebui să fie legate de serviciile IP, automatizarea și programabilitatea și fundamentele de securitate.
Pentru elementele fundamentale de securitate, veți primi probabil aproximativ 15 întrebări și aproximativ 10 întrebări fiecare cu privire la serviciile IP, automatizarea și programabilitatea.

Acoperirea fundamentelor rețelei

Deoarece elementele fundamentale ale rețelei vor fi în jur de 20% din test, iată câteva dintre lucrurile pe care trebuie să vă concentrați.
Va trebui să explicați funcțiile și rolurile dispozitivelor, cum ar fi routerele, punctele de acces, serverele, controlerele, punctele finale, firewall-urile și IDS, comutatoarele L2 și L3 și multe alte dispozitive.
Cu toate acestea, asta nu este tot. Aceasta va fi, de asemenea, o comparație între diferite interfețe fizice și tipuri de cabluri. Cupru, fibră multimod, fibră monomodă și concepte de PoE.
De asemenea, poate fi necesar să explicați caracteristicile diferitelor arhitecturi de rețea, cum ar fi SOHO, WAN, cloud, 2-tier, 3-tier și cloud.
Așteptați întrebări cu privire la probleme legate de interfață sau cablu, comparație între TCP și UDP, configurație personalizată a adreselor IPV4, configurarea adreselor IPv6, explicarea virtualizării sau a mașinilor virtuale, schimbarea conceptelor etc.
Cu alte cuvinte, vor exista o mulțime de întrebări cu privire la acest subiect. Dacă doriți să vă asigurați că veți acoperi fiecare informație despre elementele fundamentale ale rețelei, probabil că ar trebui să începeți să căutați 200-301 dump-uri.
În aceste depozite, veți putea găsi o colecție de toate întrebările legate de elementele fundamentale ale rețelei.

Subteme de acces la rețea

După cum sa menționat anterior, examenul 200 301 va consta din 20% din întrebările legate de accesul la rețea.
În acest segment, va trebui să vă concentrați pe configurarea și verificarea porturilor de acces VLAN, VLAN implicit și să aveți grijă de conectivitatea generală.
Configurarea și verificarea interesului, care va fi necesară și conectivitate.
Explicații privind elementele de bază ale Rapid PVST + Spanning Tree Protocol vor fi, de asemenea, tratate în cadrul acestui subiect.
De asemenea, va fi necesară o comparație între diferite arhitecturi wireless Cisco.
Și va fi nevoie să descrieți conexiunile de infrastructură fizică ale diferitelor componente WLAN, cum ar fi WLC, LAG, AP etc.
Amintiți-vă, pot exista mult mai multe întrebări cu privire la acest subiect. Acestea ar putea fi mult diferite de cele specificate în acest articol. Asigurați-vă că investiți suficient timp studiind și pregătindu-vă pentru acest examen pentru a rezolva orice fel de întrebări.

Conectivitate IP

Majoritatea examenului 200 301 se va concentra pe conectivitatea IP. Planul oficial Cisco susține că 25% din întrebări vor fi legate de conectivitatea IP. Cu alte cuvinte, va trebui să deveniți un expert pe această temă dacă doriți să reușiți la acest examen.
Unul dintre primele lucruri pe care va trebui să le abordați este interpretarea diferitelor componente ale tabelului de rutare. Desigur, și vorbind despre măștile de rețea, valori, coduri de protocol pentru rutare, prefixe etc.
Cum ia un router o decizie de redirecționare? Pentru a răspunde cu exactitate la această întrebare, va trebui să explicați distanța administrativă și cea mai lungă potrivire a unui router.
Așteptați-vă la necesitatea configurării și verificării IPv6, IPv4 și OSPFv2.

Servicii IP, elemente fundamentale de securitate și automatizare și programabilitate

Până acum, am acoperit aproximativ 65% din testul 200 301. Tot ce vă rămâne este automatizarea și programabilitatea, fundamentele de securitate și serviciile IP. Fundamentele de securitate fiind cea cu cea mai mare pondere a testului, aproximativ 15%.
În această parte a testului, așteptați orice de la configurarea și verificarea sursei NAT utilizând static și pool-uri, definind unele dintre principalele probleme de securitate și concepte, cum ar fi vulnerabilități, exploatări etc.
Și, în cele din urmă, va trebui să vă extindeți automatizarea și modul în care aceasta poate avea impact asupra lumii tehnologiei de rețea.
Am acoperit principalele subiecte în fundamentele examenului 200 301 de la Spoto. Dacă reușiți să investiți cel puțin 100 de ore în învățarea acestor elemente fundamentale, sperăm că veți putea deveni în cele din urmă un asociat de rețea certificat Cisco. Cu acest tip de certificare, veți continua cu ușurință progresul în carieră.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.