Afla mai multe despre dermatita atopica la sugari cu ajutorul Vindeca DAI

Venirea pe lume a unui bebelus reprezinta un izvor nelimitat de bucurie si energie atat pentru parinti, cat si pentru ceilalti membri ai familiei. De aceea, atunci cand apare o problema, aceasta starneste ingrijorare si este necesara cautarea cat mai rapida a solutiilor.

O afectiune frecvent intalnita la copiii mici este dermatita atopica, care determina multi parinti sa se prezinte de indata cu cel mic la cabinetul medicului. Insa stii, de fapt, ce reprezinta aceasta si cum se manifesta? Chiar daca nu te-ai confruntat pana acum cu o asemenea situatie, este bine sa stii dinainte care sunt bolile la care sunt predispusi copiii in primele luni de viata si cum pot fi combatute.

Poti incepe sa citesti despre afectiunile frecvent intalnite in randurile copiilor chiar dinainte de a aduce pe lume un bebelus pentru a stii la ce sa te astepti atunci cand va incepe sa se dezvolte. Daca vrei sa descoperi detalii complexe despre afectiunile sugarilor, poti achizitiona de pe site-ul VindecaDai cartea cu acelasi nume, ce trateaza bolile frecvente la care sunt expusi copiii odata cu venirea lor pe lume. Alaturi de simptome si cauzele ce determina aparitia afectiunilor, lucrarea trateaza complex si metode de tratament naturist adecvate, ce pot fi de ajutor si care pot grabi vindecarea celui mic. Ramai in continuare pentru a afla detalii despre dermatita atopica.

Ce este dermatita atopica?

Mai intai de toate, pentru a afla detalii despre aceasta afectiune trebuie sa stii ce este, de fapt, aceasta. Astfel, dermatita atopica reprezinta o afectiune a pielii, ce apare la bebelusi pentru prima data intre 3 si 6 luni si care provoaca neplacere atat la nivel fizic, cat si psihic. In acest sens, odihna celui mic este vizibil afectata, intrucat din cauza mancarimilor frecvente acesta se va trezi de multe ori din somn si va fi, cu siguranta, irascibil. De mentionat este si faptul ca dermatita atopica nu este o boala contagioasa, contrar a ceea ce credeau pana acum multi parinti.

Cum se manifesta?

Simptomele dermatitei atopice pot aparea in orice zona a corpului, insa la bebelusi apare predominant in zona fetei, a scalpului, a gatului, a coatelor si a genunchilor. Simptomele difera, totodata, de la copil la copil, insa comune sunt urmatoarele:

● Mancarimi ale pielii;
● Piele uscata;
● Umflarea si inrosirea zonei afectate;
● Paloare;
● Piele intarita.

Care sunt cauzele ce determina aparitia dermatitei atopice?

La baza aparitiei dermatitei atopice in randul bebelusilor pot sta mai multe cauze, orintre care:

● Cauzele genetice – afectiunile la nivelul pielii pot fi transmise genetic de la parinti la copii;

● Cauzele externe – multi dintre copii prezinta o sensibilitate ridicata la anumite conditii meteorologice, precum si la anumite produse de ingrijire sau materiale ale hainelor;

● Sistemul imunitar – un sistem imunitar slabit sau in plina dezvoltare va scadea gradul de protectie al pielii si poate favoriza aparitia problemelor.

Diagnosticare si metode de tratament

Atunci cand vine vorba de probleme dermatologice, este recomandata prezentarea in cabinetul medicului, pentru a determina cu exactitate cu ce afectiune se confrunta cel mic. Acesta va intreba parintii despre aparitia afectiunii, simptome initiale, dar si daca in istoricul medical al familiei au mai existat astfel de afectiuni. Afla mai multe despre dermatita atopica la sugari rasfoind paginile cartii Vindeca DAI.

Cu ajutorul investigatiilor necesare, medicul va propune un tratament adecvat pentru ca cel mic sa isi recapete starea de bine. Pana sa ajunga la medic, parintii trebuie sa fie informati cu privire la dermatita atopica si la tratamentul non-medicamentos pe care il pot lua in considerare, informatii care se regasesc in paginile lucrarii Vindeca DAI.

Prin urmare, dermatita atopica la sugari este o afectiune importanta, careia parintii trebuie sa ii acorde o mare atentie, iar cei care au deja in biblioteca personala titlul Vindeca DAI vor intelege mai bine ce presupune aceasta si cum trebuie gestionata.

Contact:
+4 0726 718 293
contact@vindecadai.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.