Cum sa te mentii in forma atunci cand esti sportiv – sfaturi si recomandari

Viata de sportiv nu este deloc usoara si implica mult efort, dedicare si ambitie pentru a avea rezultatele mult asteptate. Daca esti o persoana ce practica sport, atunci probabil ca stii ca exista suisuri si coborasuri atunci cand lupti sa atingi un anumit tel la care visezi de multa vreme. La fel ca in viata, nu intotdeauna primesti ceea ce iti doresti, insa trebuie sa te ridici atunci cand esti la pamant si sa iti intaresti eforturile.

Cu siguranta, antrenamentul si pregatirea pe care le realizezi au o mare importanta pentru a avea performanta, insa trebuie sa stii ca exista si alti factori care pot influenta progresele tale de zi cu zi. Afla in continuare cateva sfaturi pentru a te mentine intr-o forma optima.

Dieta alimentara ajuta la cresterea masei musculare

Desigur, toata lumea stie ca ceea ce mananci poate influenta modul in care iti desfasori activitatile, iar acest lucru este important mai ales daca practici un anumit sport. Dupa cum spun si specialistii in domeniu, alimentatia influenteaza intr-o mare masura performantele sportivilor, de aceea trebuie sa acorzi o mare atentie preparatelor pe care le consumi.

Alimentatia sportivilor trebuie sa furnizeze suficienta energie si nutrienti pentru a satisface cerintele antrenamentelor, sa imbunatateasca procesul de recuperare de dupa antrenament si sa includa alimente sanatoase care sa permita sportivilor sa atinga greutatea corporala optima, precum si o masa musculara adecvata.

Aportul alimentar al unui sportiv ii determina agilitatea, puterea corpului, rezistenta si forma fizica. O dieta echilibrata din punct de vedere nutritional poate determina cresterea masei musculare intr-o maniera oportuna. Pentru asta, poti integra in alimentatie multe proteine si glucide pentru o perioada de la doua pana la patru luni pentru rezultate vizibile. Evident, poate vei dori sa accelerezi ritmul de crestere al masei musculare cu ajutorul anumitor suplimente si poti opta pentru steroizi orali pentru masa musculara.

Antrenamente bine puse la punct pentru performante maxime

Un program de crestere in masa musculara presupune exercitii cu o dinamica special gandite pentru a genera progresiv rezultatele dorite. Odata cu atingerea unui nivel ridicat al masei musculare, va creste si forta pe care grupele musculare solicitate o pot depune si vei putea realiza exercitii de o intensitate mai ridicata

Totusi, sesiunile de antrenament nu trebuie sa depaseasca o ora jumatate- doua ore, inclusiv incalzirea. Trebuie sa retii ca eforturile scurte asigura mai multe rezultate decat eforturile de lunga durata. Mizeaza, de asemenea, pe exercitiile cu greutatea corpului sau a celor cu greutati si haltere. Renunta la exercitiile izolatoare si acorda importanta exercitiilor de baza care solicita grupele mari de muschi. Cu cat vei implica mai mult muschii, cu atat reactia corpului va fi mai putenrica si volumul muschilor va creste.

Acorda importanta cuvenita procesului de recuperare

In perioada de crestere musculara, repausul este foarte important, iar muschiii tai au nevoie au nevoie sa se reconstruiasca pentru o buna dezvoltare. Daca nu le acorzi sansa sa se regenereze in mod corect, vor fi predispusi la leziuni sau deterioarari.

Pentru eficienta crescuta, alterneaza intre o zi de antrenament si una de repaus. Nu uita ca ai nevoie si de un somn odihnitor, deci asigura-te ca dormi suficiente ore pentru a te simti odihnit.

Asadar, viata de sportiv implica multa munca, insa trebuie sa stii cum sa o gestionezi corect si cum sa jonglezi intre dieta alimentara echilibrata, antrenamentele programate si recuperarea cuvenita.

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.