Te intrebi ce implica o ecografie Doppler de la Clinica Hereditas? Hai sa afli aici detalii!

E prima data cand auzi de ecografie Doppler? Afla ca este folosita des in mai multe domenii medicale, pe care le vei gasi si la Clinica Hereditas din Suceava. Daca vrei sa afli ce inseamna si la ce te poti astepta atunci cand treci prin acest proces, citeste mai departe!

In primul rand, afla ca acest tip de ecografie este utilizat in urmatoarele domenii medicale:

● Cardiologie
● Obstetrica
● Gastroenterologie
● Urologie

Ce este ecografia doppler?

Daca esti din Suceava si cauti sa te programezi la o clinica, cel mai probabil ai dat peste termeni precum “ecografie Doppler Suceava” in articole, reclame sau chiar in paginile web pe care le-ai descoperit atunci cand ti-ai inceput cautarile. Ei bine, ai nimerit in locul potrivit de unde poti afla ce presupune aceasta ecografie!

Ecografia Doppler este o modalitate neinvaziva de a vizualiza si masura fluxul sangelui in artere si vene, acest lucru fiind posibil datorita undelor sonore. Este vorba de efectul Doppler, numit dupa fizicianul austriac care a dezvoltat acest sistem de diagnosticare. Datorita faptului ca undele sonore sunt reflectate in timp real pe ecranul medicului, acest tip de ecografie a devenit indispensabil in detectarea diverselor afectiuni. Poate fi o alternativa la angiografie.

Ce detecteaza un aparat de ecografie doppler?

● Cheaguri de sange
● Bolile vasculare (stenoze caroitidiene, arteriopatii obliterante sau tromboze)
● Viteza si directia fluxului sanguin
● Insuficiente venoase

La ce te poti astepta atunci cand vei face o astfel de ecografie?

Este o procedura simpla, rapida, nedureroasa si noninvaziva. Asadar, te vei simti cat se poate de confortabil in cabinetul medicului.

Iata cam cum decurge o procedura: atunci cand intri in sala de examinare, este posibil sa fie nevoie sa te dezbraci, in functie de zona care urmeaza sa fie examinata. Apoi, medicul va aplica un gel pe pielea ta, care sa ajute la transmiterea undelor sonore, ca mai apoi sa inceapa investigatiile cu sonda de ultrasunete. In afara de putin disconfort termic (deoarece acest gel este rece) nu vei simti nimic, iar procesul va fi gata cat ai zice peste! In plus, nu ai nevoie de nicio pregatire.

In timpul procedurii, asistentul va nota observatiile medicului, ca mai apoi sa fie interpretate. Asadar, nu pare infricosator, nu?

Cand sa-ti faci o ecografie Doppler?

Sunt cateva motive pentru care ai putea sa iti faci o programare la o ecografie:

● Te confrunti cu umflaturi neobisnuite sau dureri inexplicabile la nivel abdominal
● Esti insarcinata si vrei sa verifici sanatatea fatului
● Suspectezi ca ai avea o boala cardiovasculara mostenita sau ai simptome specifice

Vino la Clinica Hereditas!

Daca esti in cautare de o clinica unde sa iti poti face o ecografie Doppler sau sa beneficiezi de servicii de calitate si mult profesionalism, apeleaza la Clinica Hereditas! Vei gasi nu doar servicii pentru ecografie, ci si medici specializati din mai multe domenii, precum ortopedie, cardiologie si multe altele.

Asadar, daca ai primit semnale de alarma din partea corpului, nu mai astepta. Programeaza-te acum la un medic de la Clinica Hereditas si pune sanatatea pe primul loc!

Contact:

+40 330 408 407
office@clinica-hereditas.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.