M-am decis sa-mi rasfat motanul cu hrana umeda pentru pisici. Afla ce mancare am ales!

De cateva zile, am observat ca motanul meu face un gest tare ciudat. Atunci cand m-a mieunat sa-i dau de mancare, m-am executat la foc rapid – cei ce sunt stapani de pisici, cu siguranta stiu calvarul ce urmeaza. Atunci cand o pisica nu a mai mancat de aproximativ cateva ore, este la un pas de infometare si trebuie sa lasi totul pentru a o hrani – cel putin, asta mi s-a comunicat in mieunaturi.

Insa, cand i-am pus in farfurie mancarea lui preferata, a mirosit-o de cateva ori si a inceput sa dea cu labuta, de parca ar incerca sa o ingroape. Am stat si l-am observat, gandindu-ma de ce face acest gest bizar. A doua zi, a fost consultat de un veterinar, insa nimic nu era in neregula cu el – mi-a sugerat sa incerc sa ii schimb bobitele in hrana umeda pentru pisici.

Cine ar fi stiut ca un motan poate fi atat de pretentios?

A zis “miau” si cam acolo s-a sfarsit povestea cu hrana uscata. Din fericire, a acceptat din prima acea mancare pentru pisici la conserva pe care i-am cumparat-o, iar eu am rasuflat de bucurie ca motanul a inceput sa manance din nou. De curiozitate, am intrat pe internet si am decis sa ma documentez mai bine despre comportamentul felin. Stiai ca rasa felina este foarte exigenta cu mancarea? Am aflat ca si pisicile de talie mare precum leii sau gheparzii pot face mofturi atunci cand e vorba de mancare, mai ales daca sunt in captivitate.

Sfaturile pe care le-am gasit de la specialistii in comportamentul felin (cei ce sunt specializati pe cele domestice), au fost de mare folos. De exemplu, o pisica prefera apa fresh, curgatoare si preferabil departe de mancare. Acest comportament se trage din instinctele lor, deoarece in salbaticie, mancarea pisicilor risca sa fie contaminata – astfel, ele se pot hidrata de la o sursa de apa sigura, care a stat departe de mancarea lor. Iata ca atunci cand am aplicat aceasta logica si la motanul meu, a inceput sa bea mai des apa!

Pretentiile si preferintele motanului meu

Majoritatea pachetelor de mancare umeda includ diferite varietati de carne – acestea sunt deseori amestecate, dar clasate intre selectii de peste sau carne rosie si alba. Nu trebuie sa va spun frustrarile ce le-am simtit atunci cand am observat ca evita carnea de miel. Il inteleg, nici mie nu-mi plac anumite mancaruri, insa, pana acum nu prea am avut de ales. Pe de alta parte, este innebunit dupa carnea de pui – asa ca am donat acea mancare de miel altui stapan de pisici si am cautat pe internet o modalitate de a achizitiona mancare cu preponderenta in specialitatile de pui. Asa am descoperit magazinul online vetpet-shop.ro!

Aici am descoperit tot felul de produse si am cumparat o varietate mai mare de mancare ce a fost pe placul motanului. Am incercat si o hrana uscata noua, pe care a acceptat-o fara nicio problema, si i-am luat conserve ce l-au facut sa toarca mai tare ca un motor!
Incearca si tu produsele pe care le gasesti pe magazinul online Vetpet-Shop.ro si comanda acum!

Contact: contact@vetpet-shop.ro

Add a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.